Indija je zemlja koja je poznata po svojim raznim , bezbrojnim i specifičnim začinima .
Začine koje dodajemo obogaćuju svako jelo pa tako i ova priprema Indijskih leća su vrlo ukusna i
bogata raznim specifičnim okusima .
SASTOJCI :
300 g . žutih leća
800 ml . povrtnog temeljca
1 veliki luk
4 češnja češnjaka
1 cm đumbira
3 žlice ulja
1 mala žličica kurkume
1 mala žličica korijandera
1 mala žličica kima
1 mala žličica curry
250 ml . kokosovog mlijeka
1 mala žličica šećera
1 limun
sol i papar
1 mala žličica sjeckanog chillia ( ili 1 mala žličica crvene ljute paprike )
DODATAK ZA U TANJUR :
Indiski oraščići
Chilli
Peršin
PRIPREMA :
1 . luk , češnjak , i đumbir oguliti i sitno isjeckati …
2 . u loncu zagrijati ulje i staviti sitno isjeckani luk , češnjak , đumbir i sve začine osim soli i papra …
3 . sve skupa pržiti 5 do 8 minuta …
4 . dodati leća i povrtni temeljac … smanjiti štednjak na srednju temperaturu kako bih leća lagano kuhala …
5 . kuhati 15-20 minuta …
6 . kad leća upiju većinu tekućine dodati kokosovo mlijeko , limunov sok , šećer a soli i papra dodati po vašem okusu …
7 . kuhati još cca. 10 minuta dok leća ne omekšaju …
8 . po potrebi dodati još malo vode ili kokosovog mlijeka …
9 . najbolje servirati još vruće a u tanjur si stavite po želji indiske orahe , chilli i peršin …
Ako vam se sviđaju recepti sa mog bloga možete se besplatno preplatiti
na moj YouTube kanal … hvala na povjerenju vaša Meri
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.